Het is herfst. Het weer is onvoorspelbaar. De ‘r’ in de maand staat vaak ook voor griep en verkoudheid. Kortom griepseizoen is een feit. En met het oog op Corona is het niet gek je weerstand op peil te houden. We weten allemaal hoe vervelend het kan zijn als je kindje of jijzelf ziek wordt. Tijd om de handen uit de mouwen te steken en onze natuurlijke weerstand een handje te helpen!

Tijd voor een dutje
Het klinkt zo vanzelfspekend en dat is het ook. Hoewel het leven gewoon doorgaat, is het belangrijk zo veel mogelijk rust te pakken waar het kan, Wanneer jij voldoende slaapt en regelmatig rust neemt, is je immuundysteem ook sterker, waardoor je virussen beter kan weren. Dit geldt natuurlijk ook voor je kindje. Probeer hem of haar zoveel mogelijk rust aan te bieden en plan een dutje in voor jullie samen ;)

Tijd voor gezond eten
Het is belangrijk om het hele jaar door gezond en gevarieerd te eten en laten we niet vergeten dat voldoende drinken ook belangrijk is. Het kan niet voorkomen dat je nooit ziek wordt, maar je kunt het wel uitstellen en mijden. Eet daarom zoveel mogelijk vers en kleurrijk.
Eventuele helpende handjes zijn honing, citroen(sap), gember, knoflook en ui.

Tijd voor extra powerrr
Merk je dat een van jullie toch wat minder energie heeft, ziekjes, zwak of moe zijn.. Geef dan jullie weerstand een extra boost en neem meer vitamine C & D.
Die kun je o.a. vinden in een sinaasappel, kiwi, bessen, vette vis, maar ook in Spruitjes, boerenkool, andere koolsoorten en zelfs paprika’s hebben een hoog vitamine C gehalte.

Tijd voor de beentjes te strekken
Jas aan, laarzen en toch erop uit. Probeer elke dag even een frisse neus te gaan halen. Beweging werkt namelijk goed om je immuunsysteem en je krijgt tegelijkertijd een dosis daglicht. 

Tijd voor handjes wassen
Het is één van de bekendste manieren om het immuunsysteem te versterken; en wordt dan ook al eeuwen gebruikt. Sinds Corona niet meer weg te denken; gewoon simpel, regelmatig je handen wassen. Het wassen van je handen is namelijk nog altijd de beste manier om een ziekteverwekkers van je af te spoelen zodat je ze niet binnen krijgt maar ook niet verder verspreid.

Tijd voor leuke dingen
Helaas zullen alle kindjes weleens een bezoekje brengen aan een dokter. Dan kan zo’n vreemde meneer of mevrouw in een witte jas best beangstigend zijn. Zeker omdat een kindje weet niet wat er gaat gebeuren en die onzekerheid maakt het nog spannender. Toch kun je je kindje hierop voor bereiden door simpelweg te vertellen erover en het naspelen van een afspraak. Het rollenspel kun je dan nog extra kracht geven met het leuke dokterskoffertje in roze of blauw. Hierin zit alles wat een dokter nodig heeft. Laat de fantasie maar los en de dokter zijn werk doen.

© 2020 - 2024 Hartjes met Confetti | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel